...miałem nie jedno...w dodatku mocno zachipsowane Mondeo...i nigdy żadnych problemów ze sprzęgłem...a poza b. ostrą jazdą...także jazda "ecodriving"...czyli na "niskich" obr....poprzednie MK3 zrobiło 180tkm (poszło do kasacji
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) miało z fabr 280Nm zrobione 350...i do końca nic się nie działo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...tak naprawdę ważna jest technika ruszania i zmiany biegów....dla sprzęgła i dwumasy najgorsza jest wysoka temp. a tą uzyskujemy pozwalając na długie poślizgi sprzęgła...czyli ruszanie z wyższych obr. na pół sprzęgle i zmiana biegów na pół sprzęgle...po prostu należy ograniczać czas tarcia i tyle
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...ja osobiście dieslami zazwyczaj ruszam bez gazu...a przynajmniej nie wkręcam silnika na więcej niż 1000obr.
...pisanie że tylko niskie obr. zabijają dwumasę jest tylko powielaniem nie do końca prawdziwych informacji...