View Single Post
Stary 30-01-2011, 19:47   #10
Alopan
ford::average

Imię: Paweł
Model: Rechot
Silnik: 2,3
Rocznik: 1996
Domyślnie

eMWuGSM

Skrzynię dałem taka jaka miałem ;-). Kupiłem całego scorpiaka i stwierdziłem że lepiej będzie na skrzyni od niego.A że scorpio był 96 to miał taką skrzynie jaka miał. Poza tym wydaje mi się że transit ma zupełnie inne przełożenia. Czy to by sie sprawdziło z benzyniakiem?

Przeróbka sprzegła była prosta. Nie wiem co bedzie dalej z lewarkiem. mamy pokombinować.

Zbiornik nie był przerabiany. Jest dana zewnętrzna pompa paliwa.

Dlaczego 2,3. Dlatego że to praktycznie fabryczne rozwiązanie. Co prawda nie do tego modelu tylko do następnego ale ford wkładał te silniki. Założyłem że jeżeli fabryka się na to zdecydowała to znaczy że może to być niezły pomysł.

prosiliście o zdjęcia. Robione telefonem więc jakość marna ale cos tam widać.

Z zewnątrz Rechot jest normalnym Rechotem. chyba że ktoś zwróci uwage na felgi ;-).
Pod zderzakiem wiszą uwiązane przewody od klimatyzacji.Czekają na swoja kolej.

Na zdjęciu zrobionym z boku widać jak niewiele miejsca zostaje pomiędzy silnikiem a chłodnicą.
Tył silnika jest około 4 cm od ściany grodziowej. Pomiędzy chłodnicą a silnikiem ledwo zmieścilismy wiatrak.

Pompa sprzęgłowa i sterownik (nawet nie wiem od czego ;-)) ) w miejscu drugiego akumulatora. Chciałem tam pierwotnie umieścić filtr powietrza od scorpio ale okazał sie połamany i teraz jest podlączony oryginalny filtr Transita.

Musiałem przenieść zbiornik płynu wspomagania. Teraz jest ponizej akumulatora z lewej strony silnika. Z tyłu widać plątaninę kabli. To pozostałości które trzeba jeszcze uporządkować.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg rechot.jpg (93.0 KB, 110 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg silnik widok.jpg (92.1 KB, 107 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg silnik z boku.jpg (93.0 KB, 101 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg sprzeglo.jpg (86.2 KB, 98 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg zbiornik wspomagania.JPG (89.8 KB, 94 wyświetleń)

Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 01-02-2011 o 10:42
Alopan jest offline   Odpowiedź z Cytatem