Temat: [Mondeo 2000-2007] brak hamowania na początku jazdy
View Single Post
Stary 30-01-2011, 22:49   #18
incognitus
ford::average

Imię: Tomasz
Model: Mondeo MKIII Kombi
Silnik: 2.0 TDCi 130KM
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: brak hamowania na początku jazdy

Cytat:
Napisał jendrekmak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
miesiąc to dużo, dziwię się że jeszcze tego nie sprawdziłeś. przecież dobre hamulce to podstawa.
dzieki za troske - jezdze nawet sporo, szybko i z roznym obciazeniem po czasami nieznanych trasach - nie doprowadzam auta do stanu ze cos nie dziala a ja jestem w trasie - podchodze do tematu w ten sposob ze i tak kiedys bede musial naprawic wiec robie to od razu. cos sie odwlecze to nie uciecze a tylko klopotow mozna sobie narobic Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mondek to nie moj pierwszy samochod z hamulcami tarczowymi - w poprzednich hamulce zachowywaly sie podobnie, hamowaly dobrze a ja nadal zyje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

czasami przez noc wilgoc na tarczach potrafi zrobic lekki nalot rdzy - ten szczegol dodalem aby jak najlepiej okreslic problem choc raczej nie jest on z nim zwiazany. nalot znika po hamowaniu i z obcieraniem jest spokoj - a poniewaz rano hamuje dopiero po 1km jazdy to przez ten kilometr mam takie obcierki i to tez nie zawsze. efekt ten mozna usunac juz po 10 metrach i jednym hamowaniu ale poniewaz i tak radio gra glosno to nie przeszkadza mi to