View Single Post
Stary 30-01-2011, 23:33   #51
piotrek.piw
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: Mondeo Mk3
Silnik: 2.0 TDCI 115
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Ręczny - nie odbija do końca dźwignia ze sprężynką przy tylnym kole

Cytat:
Napisał bolek-tarnow Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
to teraz ja odgrzeje temat. chcac miec pewnosc przed zakupem zaciskow, kilka pytan:
1. wymiana zaciskow na te po 2 FL jest mozliwa bez zadnych przerobek?
2. linki pasuja pod wzgledem zaczepu i dlugosci?
3. dla potwierdzenia - klocki trzeba zmienic ze wzgledu na inny ksztalt?
4. czy ktos napotkal problem zapiekajacego sie recznego w mondeach po 2FL lub w starszych wersjach MK3 po wymianie na te z 2FL?
5. probowac czyszczenia i smarowania tej dzwigienki przed wymiana zaciskow, czy poprostu wymienic zaciski?
6. czy po 1FL byly juz poprawione zaciski?
7. lepiej wybrac zaciski po 1FL czy po 2FL?
pozdrawiam

Odgrzewam temat dla osób które maj a ten problem i zastanawiają się nad wymianą.
Zaciski w moim mondeo raz starałem się rozruszać a potem regenerować. Po regeneracji bezproblemowo jeździłem 3 miesiące. Problem wrócił a traiło sie że kolega miał dwa zaciski z rozbitego mondeo 2006r więc mi je odsprzedał. Po roku używania moge powiedzieć że ręczny trzyma lepiej.
Tak wiec
ad1. nie trzeba żadnych przeróbek montujesz i masz.
ad2. linki pasują
ad3. klocki maja inny kształt
ad4. mam dwóch znajomych z mondeo z 2005 i 2006 i nigdy nie wiedzieli o takim problemie
ad5. jak już pisałem ja czyściłem pózniej regenerowałem ale po czasie problem wrócił co do ad6 i 7 nie mam pojęcia mondki moich kumpli to 2FL
piotrek.piw jest offline   Odpowiedź z Cytatem