View Single Post
Stary 03-02-2011, 11:59   #571
AKuba
ford::advanced

Model: Mondeo III kombi
Silnik: 2,2 TDCi
Rocznik: 2005
Domyślnie

Cytat:
Napisał krzyszto1976 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mondeo TDCI 53,5
Citroen Hdi 54,6
Mondeo benzyna 59
Więc widać jaka jest różnica w średnicy!!!
No, a ja mam w 2,2 TDCi 2005r średnicę 59 w Visteonie 1S7T-BC.
AAAAAAA w międzyczasie doczytałem, że jeśli ktoś podaje średnicę 53 to dotyczy to tego samego kółka co 59 tylko zmierzone są w 2 różnych miejscach. Katalogi podają tylko tą zdaje się max zewn. (OD)59 i to jest jak rozumiem średnica kołnierza czyli średnica niepracująca.

Do Wszystkich :
chyba konieczne by było, aby każdy piszący podawał w KAŻDYM poście nazwę alternatora i średnicę oryginalnego(wymienianego) kółka sztywnego (rodzaj silnika wystarczy odczytać z logo piszącego). Bo bez tego nie sposób łatwo się zorientować o czym rozmawiamy.

Cytat:
Napisał jendrekmak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
do przykręcenia jest potrzebny specjalny klucz tylko nie pamiętam rozmiaru
No tak to dodatkowy wydatek, niestety. A czy miejsce osadzenia poosiowe jest jednoznacznie wyznaczone konstrukcyjnie? Czy np mocniejsze dokręcenie nie spowoduje przekoszenia paska wielorowkowego?

Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 07-02-2011 o 00:30 Powód: Nie piszemy postów pod rząd. Należy dopisać do poprzedniego.
AKuba jest offline   Odpowiedź z Cytatem