Cytat:
|
JVC.... no ja Ciebie proszę... ;-)
|
No ja Ciebie też...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ogólnie zdarza się to rzadko ,ale tak jak Rijndel napisał w wielu przypadkach pewnie jest to wrzucane do jednego wora a bo h.... wyważyli.
W zimie to raczej mało prawdopodobne ,ale w lecie jak najbardziej. Jak wiadomo oponę przed montażem smaruje się specjalnym smarem uszczelniającym i ułatwiającym między innymi poślizg przy montażu na felgę. No i ten smar jest przyczyną przesuwania się opony względem felgi ,nie wiem kiedy są większe przeciążenia czy przy gwałtownym ruszeniu czy hamowaniu, ale chyba przy ruszaniu. Z racji wykonywanej pracy czasami spotykam się z innymi w tym fachu i często występuje to jako ciekawostka gdy np. przyjeżdza gośc i po raz 4 mu wywazają koła a on znowu za dwa dni z reklamacją , wystarczy zaznaczyć kredą miejsce zaworu na oponie ,jeśli opona się przesunie to już będzie widać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiście bardziej prawdopodobne jest odklejenie ciężarka na słabo odtłuszczonej feldze lub wjechanie w dziurę ,ale takie przypadki jak opisałem też mają czasem miejsce