Cytat:
|
Dobrałem się do cięgna, ale jestem nieobeznany w tym temacie i zapytam dla pewności.
Śrubkę należy odkręcać (w lewo) i wtedy co dalej? To wszystko? W ten sposób powstaje "luz" pomiędzy tą śrubką, a cięgnem (gumą). To o to chodzi? :-)
|
Hej, no trzeba odkrecis srubke kontrujaca, zrobi sie luz i wtedy podkteci na drugiej nakretce( jest wbudowana w ciegno, nie jest szesciokatna tylko oktagla, krecisz palcami) a nastepnie dokrecis nakredke kontrujaca( wykasowac luz) i zrobione
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tylko nie przesadz z podkrecaniem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Może nie trzymać jak jest popsuta. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Wychodzimy z zalozenia ze turbina jest sprawna, tylko zle wyregulowana
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Turbina z vnt sa tak dobrane do silnika ze nawed z max. otwartym vnt bedzie ladowac cisnienie( 3000-4000obr) A Hybryd z wiekszy wirnikiem compresora to bedzie nawed przeladowywac( trzeba jej podciac vnt zeby tego uniknac), pytanie czy ktos nie przesadzil z tym podcinaniem w tym konkretnym egxeplazu
Prosilem o jakies konkrety na temat tej turbiny , ale sie nie doczekalem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Widocznie jakias tajemnica czy cos
Osobiscie nie jestem fanem Hybryb, wole rozwiazania typu turbo compound (wspulpracujaca mala i duza turbina) mam gotowy projekt do TDCI , jedyny problem to dostarczenie odpowiedniej ilsci paliwa