View Single Post
Stary 04-02-2011, 17:27   #74
INVERTER
ford::advanced

Model: Mondeo Mk3 Ghia X Black Panther
Silnik: 2.0 TDCI 130 euro3
Rocznik: styczen 2004
Domyślnie Odp: Kupujemy IC do mondeo MK3 TDCI

Cytat:
Napisał eddek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dzięki za wyjaśnienie!
Podkręciłem ze dwa obroty na początek. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiem jeszcze jak jeździ, wypróbuję później.

Tak orientacyjnie da się powiedzieć o ile zwiększą się Nm i KM?

PS. Wczoraj z ciekawości dokręciłem bardzo mocno śrubkę i auto straciło na dynamice, bo ciągnęło dopiero >2k RPM. Wniosek taki nie dokręcać za mocno! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dwa obroty to juz sporo , powiedzial bym ze max. najlepiej jak sie ma wskaznik cisnienia doladowania , wtedy se mozna to dokladnie wyregulowac na 1.5bar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mi na chamowni dodalo 5KM i zredukowalo dymienie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W normalnej jezdzie nie odczujesz przyrostu dynamiki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.