View Single Post
Stary 07-02-2011, 01:51   #97
Rijndael
ford::professional

Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
Domyślnie Re: Odp: Kupujemy IC do mondeo MK3 TDCI

Cytat:
Napisał heko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...porównaj wykres z wynikami Woojo (podobno super).....prześledź obrót po obrocie...i nie patrz na "obrazek"...bo jest w innej skali
Ale po co mam to robić? Przebieg momentu jest beznadziejny bo wygląda tak: "/\", wartości momentu przy jakichś tam obrotach nie mają tu nic do rzeczy, choćby tam było "milion niutuff". Byłem pewien, że zdajesz sobie sprawę, że to auto wymaga ponownego strojenia i że nie zrobiliście go tylko dlatego, że wilhelm sprzedaje auto, ale widzę, że się myliłem. Przekonując, że ten przebieg jest ok po prostu się kompromitujesz.

A co do wykresu woja to, jeśli już, porównaj go z wykresem wilhelma zanim zaczął zabawę "śrubką", bo wojoo jej nawet nie dotykał.

Cytat:
Napisał heko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...dopiero tu jest odpuszczone...ale jazda dieslem na 4500...5000obr. aby mieć najlepsze efekty !!!...nawet TDI w Le Mans25h kręcą max 4500 ...
...diesel przy 5000...5500 zazwycaj urywa zawory itd...
Każdy seryjny silnik ma ustawione odcięcie dużo poniżej granicy, powyżej której coś się urwie. A co do diesla to najbardziej mu (a w szczególności układowi przeniesienia napędu) szkodzi zrobienie np. 450 Nm przy 1800 rpm albo jakieś peaki jak na wykresie wilhelma (chociaż tam na szczęście peak jest dość wysoko).
Rijndael jest offline   Odpowiedź z Cytatem