Cytat:
|
...porównaj wykres z wynikami Woojo (podobno super).....prześledź obrót po obrocie...i nie patrz na "obrazek"...bo jest w innej skali
|
Ale po co mam to robić? Przebieg momentu jest beznadziejny bo wygląda tak: "/\", wartości momentu przy jakichś tam obrotach nie mają tu nic do rzeczy, choćby tam było "milion niutuff". Byłem pewien, że zdajesz sobie sprawę, że to auto wymaga ponownego strojenia i że nie zrobiliście go tylko dlatego, że wilhelm sprzedaje auto, ale widzę, że się myliłem. Przekonując, że ten przebieg jest ok po prostu się kompromitujesz.
A co do wykresu woja to, jeśli już, porównaj go z wykresem wilhelma
zanim zaczął zabawę "śrubką", bo wojoo jej nawet nie dotykał.
Cytat:
|
...dopiero tu jest odpuszczone...ale jazda dieslem na 4500...5000obr. aby mieć najlepsze efekty !!!...nawet TDI w Le Mans25h kręcą max 4500 ...
...diesel przy 5000...5500 zazwycaj urywa zawory itd...
|
Każdy seryjny silnik ma ustawione odcięcie dużo poniżej granicy, powyżej której coś się urwie. A co do diesla to najbardziej mu (a w szczególności układowi przeniesienia napędu) szkodzi zrobienie np. 450 Nm przy 1800 rpm albo jakieś peaki jak na wykresie wilhelma (chociaż tam na szczęście peak jest dość wysoko).