Cytat:
|
czujnik położenia wałka rozrządu ma się nijak do wyskakującej sprężynki pod obciążeniem. jeśli auto gaśnie (nie koniecznie przy przyspieszaniu) i ma problemy z odpaleniem to może wskazywać na czujnik a objawy które opisują hirotaro i cxvdzx (p1211, p0251) to typowe objawy problemów z układem wtryskowym. oczywiście trudno wskazać co dokładnie jest powodem takiego stanu.
ja mając już wykończone wtryskiwacze i padająca pompę miałem tylko błąd p0251. w trakcie różnych kombinacji między innymi bawiłem się czujnikiem ciśnienia na pompie i jak zmieniałem jego ustawienia to dodatkowo miałem błąd p1211 a jak wracałem do ustawień "fabrycznych" to tego błędu nie było.
cxvdzx spróbuj na początek podmienić sam regulator na pompie choć może to nie przynieść oczekiwanych efektów ale na pewno jest tańsze niż wymiana pompy (nowy ca. 400 zł) no i oczywiście sprawdź przelewy wtryskiwaczy bo to też ma związek z gubieniem ciśnienia w układzie CR.
to nie jest ten czujnik na 99%. sprawdź na początek błędy na komputerze
|
Przeczytaj jeszcze raz co kolega hirotaro napisał. Nie pisał tam że sprężynka wyskoczyła przy dużym obciążeniu tylko na 5 biegu przy prekosci 100km/h. I po ostudzeniu silnika nie ma problemu aż do ponownego jego rozgrzania się. Miałem identycznie i wg. mnie jest to klasyczny przykład padniętego czujnika wałka rozrządu.
Jeśli chodzi o kolegę cxvdzx to sie w ogóle nie wypowiadałem i uważam że w jego przypadku możesz mieć rację.