View Single Post
Stary 09-02-2011, 22:51   #1
Misiecki
ford::average

Imię: Michał
Model: Mondeo MkIV Silver X Panther Black
Silnik: 1,8 TDCI 125 KM
Rocznik: 2008
Exclamation Wymiana dwumasy 1,8 TDCI , przebieg 72000 KM (Części)

Witam

Niestety chciałem sie podzielić z wami przykra niemiła dla mnie wiadomością, ale ma też pare pytan w tej sprawie. Otoż w moim 1,8 TDCI skrzynia biegów MMT6 przy 72 000 poszła dwumasa niestety Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. wstepnie zasiegałem informacji w dwoch warsztatach ostatecznie w Bemo Motors w stolicy. Strasznie sie zdziwiłem bo auto uzytkowane bylo normlnie, bez szaleństw na niskich biegach i poł szprzegle ....
A dokladnie pod koniec grudnia skonczyła sie gwarancja .... no coż Shit Happens Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pracownik serwisu stwierdził ze wymiana samej dwumasy (nawet gdy reszta podsepołow nie nosi śladow wielkiego zuzycia) kategorycznie mija sie z celem i ze należy wymienic kompletne sprzegło (tarcza + docisk) oraz wysprzeglik. Dodał ze moga to zrobic ale tylko i wylacznie na moja odpowiedzialność. I tutaj moje pierwsze pytanie ile gosc ma racji ????

Poprosiłem o symulacje kosztów częsci i robocizny, zamkneła sie na 7778,04 zł ..... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Uploaded with ImageShack.us

Jakiej firmy jest oryginalna dwumasa, tracza i docisk sprzegła oraz ten wysprzeglik ?

Wspomniana dwumasa, tracza i docisk sprzegła, wysprzeglik ... Ale jakie i ile,śruby, łożyska, uszczelniacze itd. ?

Na tym wykazie mam tylko po numerach części a nie ma podane jakiej dokładnie firmy, indeksu.
Jakby ktos mogł mnie wspomóc jakimis indeksami, lub numerem fabrycznym bylo by super.

Ostatnio edytowane przez Misiecki ; 09-02-2011 o 22:54
Misiecki jest offline   Odpowiedź z Cytatem