ja dodam tylko tak od siebie że żywicę epoksydową jest bardzo ciężko dostać. w sklepach budowlanych takich jak Castorama, Obi, Leroy Merlin, Praktiker itd. nie mają tego a nawet jeśli mówią że mają to są w błędzie, wiem to po własnych doświadczeniach, to samo tyczy się sklepów żeglarskich i samochodowych. ja swoją kupiłem w specjalistycznym sklepie tworzyw sztucznych i klejów przemysłowych tj
Chester Molecular za puszkę kilogramową zapłaciłem ~50zł. znalazłem też na necie sklep gdzie można dorwać ten epidian 53:
http://www.zywica.eu/sklep/index.php...uct&prod_id=39
epidian 53 nadaje się świetnie do klejenia spękanych zderzaków z tworzyw sztucznych np PUR
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. bardzo mocno trzyma się powierzchni klejonej tylko wiadomo... trzeba to wszystko ładnie przygotować, najpierw papierem ściernym 60 lub 80 później odtłuścić KSYLENEM (rozcieńczalnikiem ksylenowym) a nie benzyną ekstrakcyjną bo ona do tego się nie nadaję (jak sobie umoczycie palce i potrzecie to czuć że skóra jest lekko tłusta). dodam jeszcze tylko że ksylen rozpuszcza lakier metaliczny także powierzchni pokrytych takim lakierem nie polecam odtłuszczać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. no chyba że są one pokryte bezbarwnym lakierem akrylowym
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.