Witam ponownie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jakiś czas temu odebrałem autko z warsztatu po wymianie sprzęgła i przez jakiś czas wszystko było cacy fajnie się jeździ z powrotem i w ogóle
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale od mniej więcej tygodnia słychać dziwny dźwięk przy odpalaniu... mianowicie jest to taki odgłos jakby metal tarł o metal albo jakby silnik na wyczerpanym aku kręcił ale potem od razu zaczyna normalnie kręcić... mało tego! jak wracałem z dziewczyną z tesco w nocy i odpalałem zanim ona wsiadła do samochodu to podobno widziała jak iskry poszły pod samochodem przy tym dźwięku:/ wiecie cóż to może być?
i druga sprawa szalejącej elektryki... ostatnio coraz częściej podczas jazdy zaczyna mi przygasać radio albo gasnąć w ogóle, auto samo się przełącza z gazu na benzynę tak jakby instalacja gazowa nie miała prądu... dodatkowo w nocy zauważyłem, że mi światła przygasają więc robi się niebezpiecznie... po zatrzymaniu i próbie ponownego odpalenia silnik nie reaguje... jakby aku był wyczerpany... ale kontrolka aku się nie świeci...myślicie, że może chodzić tu o szczotki alternatora?
z góry dzięki i pozdrawiam
Piotrek