Odp: czy to sa podłużnice???
170zl za wyjecie baku, wyciecie pozostalosci starych podluznic, powycinanie z blachy czy tez powyginanie nowych podluznic, wspawanie, zakonserwowanie. Pol arkusza blachy 2mm to juz okolo 80zl + litr dobrej konserwacji podwozia 20zl + litr konserwacji profili zamknietych 20zl + tarcze do ciecia stali 10zl + 1kg drutu do migomatu 10zl + co2 5zl. Czyli juz takim najtanszym kosztem zrobienie w miare dobrze podluznic to 145zl nieliczac pradu i robocizny. Wiec jezeli ktos chce zrobic to za 170zl to jest dla mnie troche az podejrzane. Wyciagac bak, wycinac blachy, spawac pod samochodem za 20zl? Szczeze mowiac nie wierze ze ktos zrobi kakretnie dwie podluznice za 170zl nawet po dobrej znajomosci. Ja po rodzinie za sam material wzialem 200zl i moge dac gwarancje spokojnie na 6 lat ze nic sie nie bedzie z nimi dzialo i raczej dorzywotnio wytrzymaja. A gdy ktos mi pisze ze zrobi to za 170zl to albo jak juz pisalem wyzej ze tylko zalata pekniecia na podluznicach albo poprostu lubi charyrtatywnie pracowac.
|