View Single Post
Stary 13-02-2011, 22:11   #345
lukas810
ford::average

Imię: Łukasz
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Zapala sie sprężynka i auto szarpie i gaśnie

Cytat:
Napisał lukaszrock85 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam koledzy,mam poważny problem z moim mundkiem.Wczoraj rano siadłem do auta i po przekreceniu kluczyka od razu mrugała sprężynka i auto nie mogło odpalić.Uruchomiłem auto dopiero po wsiknieciu plaka do filtra powietrza i spręzynka zgasła.Zrobiłem autem 200km i nie bylo zadnego problemu. Dzisiaj auto odpaliło bez problemu pojechałem na zakupy i pod sklepem silnik zaczął falowac obroty były od 500 do 1500 zgasiłem auto.Po powrocie znow zapaliła sie sprężynka no wiec potraktowałem ją znów plakiem.Jednak podczas jazdy auto zaczęło szarpać i gasnąć gdy sie zatrzymałem znow paliła sie spręzynka i nie mogłem odpalić po ktorymś razie błąd znikł ale nadal nie mogłem odpalić.W koncu udało mi sie uruchomic ale auto caly czas szarpie i gaśnie. Proszę was o pomoc w diagnozie bo mnie sie juz kończą pomysły.Czy to może być pompa wtryskowa i wtryski czy może powód jest całkiem inny. Pozdrawiam Łukasz.
Podjedź na komputer zobacz jakie będą błędy, myślę że to czujnik wałka rozrządu bo ja miałem podobne objawy ;/
lukas810 jest offline   Odpowiedź z Cytatem