Temat: [Mondeo 2007-2014] panel Audio/DVD/GPS/TV - wszystko o...
View Single Post
Stary 14-02-2011, 11:32   #973
jarkarol
ford::beginner

Imię: Jarek
Model: Mondeo MK IV ZETEC
Silnik: Duratec HE 2.0 PFI
Rocznik: 09.2008
Domyślnie Odp: panel Audio/DVD/GPS/TV - wszystko o...

Cytat:
Napisał grafmarr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Żaden Can Bus Adapter nic tu nie pomoże, problem tkwi nie w obsłudze magistrali CAN tylko w protokole komunikacyjnym, który musi być "zaszyty" w samym urządzeniu wraz z kontrolerem, który z niego będzie korzystał. Ford nie udostępnił nikomu specyfikacji tego protokołu i dlatego żadne urządzenie nie przesyła komunikatów na wyświetlacz Conversa.
(...)
znalazlem cos takiego w necie : http://www.youtube.com/watch?v=ceB4N...eature=related
tam niby dziala z Convers wiec nie wiadomo tak do konca. Ja absolutnie nie probuje niczego udowadniac tylko poprostu wyjasnic czy to ze producenci pisza ze dziala to prawda czy chwyt reklamowy.
Cytat:
Napisał grafmarr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja kupiłem Zenca i jestem z niego zadowolony. Z oferowanych urządzeń tylko Zenec oferuje pełne profesjonalne wsparcie i regularne ulepszanie pracy urządzenia poprzez aktualizacje oprogramowania aplikacyjnego i firmware'u. I robi to skutecznie, piszę o tym w innym wątku. Moim zdaniem Zenec ma również najlepiej dopracowaną obsługę funkcji urządzenia przez tzw. GUI (Graficzny Interfejs Użytkownika), tak funkcjonalnie, jak i wizualnie (jeśli dla kogoś estetyka jest ważna). Uczciwie przyznaję, jedynym argumentem przeciw Zencowi jest jego cena. Jest 2x droższy od pozostałych "chińczyków" więc każdy musi sam zdecydować, czy warto. (...)
tu sie z Toba zgadzam w 100% - GUI ZENEC-a jest sliczne w porownaniu z chinszczyzna
jarkarol jest offline   Odpowiedź z Cytatem