Cytat:
|
Żaden Can Bus Adapter nic tu nie pomoże, problem tkwi nie w obsłudze magistrali CAN tylko w protokole komunikacyjnym, który musi być "zaszyty" w samym urządzeniu wraz z kontrolerem, który z niego będzie korzystał. Ford nie udostępnił nikomu specyfikacji tego protokołu i dlatego żadne urządzenie nie przesyła komunikatów na wyświetlacz Conversa.
(...)
|
znalazlem cos takiego w necie :
http://www.youtube.com/watch?v=ceB4N...eature=related
tam niby dziala z Convers wiec nie wiadomo tak do konca. Ja absolutnie nie probuje niczego udowadniac tylko poprostu wyjasnic czy to ze producenci pisza ze dziala to prawda czy chwyt reklamowy.
Cytat:
|
Ja kupiłem Zenca i jestem z niego zadowolony. Z oferowanych urządzeń tylko Zenec oferuje pełne profesjonalne wsparcie i regularne ulepszanie pracy urządzenia poprzez aktualizacje oprogramowania aplikacyjnego i firmware'u. I robi to skutecznie, piszę o tym w innym wątku. Moim zdaniem Zenec ma również najlepiej dopracowaną obsługę funkcji urządzenia przez tzw. GUI (Graficzny Interfejs Użytkownika), tak funkcjonalnie, jak i wizualnie (jeśli dla kogoś estetyka jest ważna). Uczciwie przyznaję, jedynym argumentem przeciw Zencowi jest jego cena. Jest 2x droższy od pozostałych "chińczyków" więc każdy musi sam zdecydować, czy warto. (...)
|
tu sie z Toba zgadzam w 100% - GUI ZENEC-a jest sliczne w porownaniu z chinszczyzna