tez miałem podobny problem, z tym że ja mam TDDI, pewnego zimnego dnia hehe do rzeczy - pożyczyłem siostrze samochód ale powiedziałem żeby zatankowała bo rezerwa się już pali, to wiec ona pojechała i zatankowała tez na tym nieszczęsnym shellu, ale zatankowała benzyny tak ze 20l.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. iii przejechała tak żeby nie skłamać ze 30-35km. i zgasiła samochód, na drugi dzień rano dzwoni do mnie i mówi ze nie chce odpalić tzn. odpala ale zaraz sam gaśnie, od razu wiedziałem co się świeci, podjechałem do niej i spuściłem domowym sposobem benzynę ze zbiornika i zalałem 30l NO. dodałem do tego około 100ml. mixolu, i dopalałem tyle razy aż załapie ropę a wypali benzynę i udało się, zapalił i do tej pory (około 1,5 m-ca) nic sie nie dzieje. oczywiście u Ciebie są jak sam powiedziałeś padnięte wtryskiwacze to mogło przyczynić sie do tego ze nie pali Ci. ale może spróbuj wykantować i zalać NO.
p.s. nie wiem czy to może podziałać na tdci. tak tylko napisałem a nóż widelec coś pomoże
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.