Uszkodzenie Mechaniczne Pompy Wtryskowej Lucas
Witam.Niestety stała sie rzecz straszna mianowicie w moim mondeo uszkodzila sie pompa wtryskowa mianowicie caly mechanizm gdzie mocowana jest dźwignia ssania i dzwignia stop.Pare dni temu niechcacy spadl mi na te dźwignie duzy,ćiezki klucz do wtrysków ale niby nic sie nie stalo nastepnego dnia auto zaczeło dziwnie sie zachowywac obroty trzymal na luzie ok 2000tys gdy zjechalem do domu podnioslem maske a tu prosze urwane dźwignia stop ,ssania.Podczas jazdy zgubila sie źwignia z napisem stop,spręzynka i tuleja malutka zostala tylko dźwignia ssania.Podczas jazdy nie mam pojecia jakim cudem urwał sie gwint mniej wiecej w polowie (mam urwana czesc bo lezala na pompie) .teraz widze ze tym gwintem mozna regulowac jakos chyba obroty,ale jest niesamowicie ciezko je ustawic krecac tym gwintem,rano ustawie np dobrze zaczne jechac a jemu obroty w gore na luzie,dam mu mniejsze to na luzie gasnie bo mu spadaja.I Mam wielkie pytanie i prosbe do kolegów czy mozna jakos to wszystko doprowadzic do stanu jak wczesniej?
Dla pokazania co sie stalo dodaje zdjecie
|