Cytat:
|
Źle trafiłeś kolego z ocenianiem mojej opinii. To co piszą w prasie na temat poprawy jakości paliw z polskich rafinerii nie do końca jest prawdą. Oprócz produkcji jest jeszcze ich dystrybucja i przechowywanie. To tu należy zwrócić szczególną uwagę na np. zawodnienie paliwa albo domieszki innych frakcji ropy naftowej. Zajmuję się tą branżą zawodowo i proszę o rzetelną ocenę, a nie o wiadomości z mediów. Media tak piszą jak im ktoś zapłaci. Pozdro.
|
Gdzie ja napisałem, że mam opinię na podstawie informacji z mediów??? Po drugie, firma w której pracuję dostarcza od wielu lat różne instalacje do polskich (i nie tylko) rafinerii, dlatego wiem co się dzieje i jak następują zmiany. Po trzecie napisałem wyraźnie ze to co się dziej z paliwem po wyjeździe z rafinerii to jest już inny temat i głównie w tym momencie dzieją sie różne "wałki" z paliwem. Ale firmy które sprzedają paliwo i którym zależy na opinii strasznie pilnują, aby nie mieć wpadki. I na koniec: normy, które musi w PL spenić paliwo są identyczne jak w D, CH czy np. Norwegii i Szwecji. Dla mnie koniec OT. Pzdr.