Odp: 2,0TDCi migająca sprężynka (dodatkowe objawy)
Witam! czytam wasze cenne informacje ponieważ od dłuższego czasu mam problem, który trapi mnie tylko i wyłącznie podczas jazdy w trasie i głównie podczas gwałtownego przyśpieszania.Spokojna jazda nie wykazuje żadnych oznak awarii samochodu. Tzn podczas szybszej jazdy zapala się spirala świecy i traci moc jednak po wyłączeniu zapłonu i ponownym odpaleniu objaw ustępuje i samochód tj mondeo mk3 2.0 tdci (130km) z 2003 jedzie dalej.Żyję z tym problemem już blisko 2 lata i w zasadzie oprócz wymiany filtra paliwa, i pojechaniu na komputer nic nie zrobiłem żeby to pokonać. Błędy jakie komputer pokazał to P1664-STEROWNIK POMPY/WTRYSKIWACZY ZAKŁÓCENIA DZIAŁANIA , P0200- WTRYSKIWACZ, P0251-PRZESTAWIENIE POCZĄTKU WTRYSKU POMPA WTRYSKOWA A . Dodam tylko,że samochód ma przejechane ok 250tyś km a ja od pierwszych objawów z przed dwóch lat zrobiłem przeszło 60tyś. Jedynym problemem jaki doświadczam to prześladująca kontrolka świecy. Dodam tylko,że wymieniłem świece żarowe i regularnie olej i filtry.Jestem ciekawy Waszych opinii odnośnie w/wym objawów.Pozdrawiam.
|