Odp: [mk2] kodowanie pilota
Panowie odświeżę temat bo niestety nie mogę sobie nadal poradzić z odkodowaniem tego kluczyka. Po wymianie baterii nie działa mi c.zamek na pilota.
Kluczyk jest na podczerwień bo przy klamkach mam te kwadraciki i na pilocie jest dioda.
Mondeo MK2 rok produkcji 97
Sprawę wygląda tak, jeżeli przekręcam na pozycje "I" kluczyk w stacyjce to mogę sobie czekać z 5 minut i tak cały czas dioda mruga przy zegarku (dociskanie kluczyka w tej pozycji "I" tez nic nie daje).
Jeżeli ta dioda cały czas mruga to chyba nic nie zrobię? Musi się palić tak? Kluczyk sprawdzałem, jak robię przy klamce tą kombinacje to kluczyk zamruga 5 razy ale przy zegarku nic się nie dzieje, tylko cały czas mruga.
Nie wiem, nigdzie nie mogę poszukać o co chodzi z tą diodą przy zegarku, nie mam pojęcia jak zrobić, żeby po tych 10 sekundach świeciła (u mnie cały czas tylko mruga).....
Dodam jeszcze że wyciągałem bezpiecznik nr 25 20A tak na około 40 sekund i też nic, przekręcałem 4 razy szybko z pozycji o do 2 w ciągu 3 sekund i też nic.... nie mam już pomysłów.
Proszę o pomoc.
Ostatnio edytowane przez Bartazz ; 19-02-2011 o 22:46
|