Nie taka turbina
Witam wszystkich, mam taki problem z Mondeo 2.0 TDDI 115PS, Data produkcji wedłyg vin 18.09.2001.
Od początku mojej przygody z tym autem mam problemy przyśpieszaniem i uporządkowaniem przewodów podciśnienia. Mam zamontowaną sprężarkę Garrett ze zmienną geometrią kierownic, więc powienienm mieć przepływomierz oraz 2 zawory sterujące podciśnieniem: jeden do turbiny, drugi do zaworu egr. Niestety mam problem z prawidłowym połaczeniem przewodow gdyż w moim aucie jest tylko jeden elektrozawór. Nie mam też przepływomierza, który posiadają wszystkie Mondeo z z turbiną o zmiennej geometrii łopatek. na dodatek microcat pokazuje, że powienienem mieć zwykłą turbine i faktycznie we wszyskich instrukcjach jest napisane, że turbiny ze zmienna geo były w silnikach tddi 115 PS ładowane tylko do sierpnia a moje auto jest z września. Spotkał się może ktoś z was z takim przypadkiem? Czy jest możliwość prawidłowego połączenia tego co jest tak żeby wszystko działało czy muszę zmieniać sprężarkę. Moje aktualne połączenie przewodów podciśnienia od elektrozaworu jest następujące:
1-serwo,2-turbina,3-filtr powietrza. Przewód podciśnieniowy podłączony jest do przewodu, który idze do serwa gdyz nie mam drugiego elektrozaworu. Auto do 2tyś obrotów wogóle nie ma przyśpieszenia i trudno go do tej wartości rozpędzić.
Proszę o poradę co zrobic z tym fantem. Pozdrawiam.
|