View Single Post
Stary 21-02-2011, 17:31   #372
Pioter_PL
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: TDCI
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.

Cytat:
Napisał ethernal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W twoim roczniku pompa nie powinna się łuszczyć, tym bardziej od benzyny (zalanej rok temu), gdyż ma ona lepsze właściwości smarne od ON! A to że słychać wtryski niczym nie świadczy! Nie daj się wrobić jakiemuś pseudo "fachofcowi", który tylko chce wyciągnać kasę! Być może w twoim przypadku został zgubiony kod wtrysku, lub zaworek w wtrysku sie zawiesił lub po prostu przy tym mrozie w filtrze paliwa oddzieliła się parafina stąd te kłopoty. Głowa do góry. Pzdr.
PS. Popytaj doświadczonych chłopaków z W-wy na forum gdzie najlepiej się znają na TDCi.
ok mam nowe wieści z jazdy testowej do domu:

- kontrolka check engine pali się cały czas.
- zaraz po odpaleniu silnik lekko się dławił przy 2tys rpm po jakiejś chwili zaczęła mrygać znowu kontrolka "sprężynki" i po chwili znowu zgasł.
- odpaliłem i od tego momentu już się nie zapaliła przez całą drogę do domu.
- silnik też przestał się dławić jak lekko się zagrzał to postanowiłem go troche wkręcić na obroty i idzie jak burza, nie zauważyłem żadnych oznak jakby np turbina nie pracowała.
- oprócz tego silnik troszke bardziej klekotał niż zwykle
- no i ważna rzecz przy mocnym dodawaniu gazu czuć było dosyć mocno zapach palonej świeczki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. czyli w tym wypadku parafiny.

Może to w takim razie wogóle nie jest problem wtrysków tylko przez te mrozy podmarzło mi paliwo ale martwi mnie ta kontrolka check engine - dlaczego się zapaliła.
Pioter_PL jest offline   Odpowiedź z Cytatem