Temat: [Mondeo 1996-2000] Pilot, nie otwiera c.zamka (zdekodowany)?
View Single Post
Stary 21-02-2011, 21:48   #12
Bartazz
ford::average

Imię: Bartek
Model: Transit MK6
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Pilot, nie otwiera c.zamka (zdekodowany)?

MinisterPL jesteś wielkiiiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!

Duża zasługa dzięki Tobie!!!!!!

Zrobiłem trochę inaczej, tzn. nie odłączałem akumulatora na noc ponieważ stwierdziłem, że taki sam efekt da odłączenie centralki albo wyjęcie bezpiecznika 25 20A więc tak zrobiłem, później zrobiłem nie tak jak pisałeś z pozycji I do II, I do II itd. (bo nie miałem żadnego efektu kontrolka cały czas mrugała) więc po prostu zrobiłem na pozycję I i czekałem te około 5 sekund aż się zapali na stałe, również nie musiałem po całej procedurze zapalać silnika i czekać 1 minutę, co jeszcze, tak jak pisałeś duszenie tylko zamknięcia i otwierania nie dawało efektu, trzeba było zrobić tą kombinacje którą opisałem niżej no i dla ścisłości nie było słychać przyjemnego pik pik bo nie mam alarmuGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

I teraz właśnie tutaj Twoja zasługa mistrzu!!!!!
Tylko co jest ważne!!!
Jak robiłem tą kombinacje siedząc w środku w aucie z zapiętymi pasami to nie działało! I wtedy domyśliłem się, że może być słaba ta czujka i zrobiłem właśnie taki manewr.
Nie siadając za kółkiem zapiąłem tylko same pasy beze mnie w środku i zamknąłem drzwi (pasy były zapięte jeszcze raz zaznaczam a ja byłem na zewnątrz!) i zrobiłem kombinacje trzymałem pilot skierowany przy zewnętrznej klamce przy tym kwadraciku (przycisnąłem jedną strzałkę i klikałem 4 razy dwie strzałki na pilocie i zadziałało!!!!!!!! normalnie byłem w szoku! Nie dowierzałem, że wystarczyło tylko zapiąć pasy!(ważne! jeżeli klikałem odwrotnie tzn. jak trzymałem dwie strzałki i klikałem 4 razy jedną strzałkę nie było efektu).

Widać u mnie, że nie było tak łatwo normalnie czarna magia była i już się poddawałem, ewidentnie już ktoś próbował to zakodować i nie dawał rady (odpięte wtyczki przy centralce były powodem że dioda nie chciała mi świecić na stałe, ktoś to odpiął).

Jak kupowałem od faceta mondeo, to mówił, że od kiedy zakupił to auto nie mógł tego zrobić, kupował nowe baterie, był nawet u elektryka z tego co mi powiedział cytuje "nie rozgryzłem tego" i jeździł tak z tym z dwa lata.

Ja oczywiście tak łatwo się nie poddałem i wiedziałem, że dobrze trafiłem i dzięki waszej pomocy dałem rade!!!!

Myślę, że byłem pierwszym takim przypadkiem i ten post jeszcze nie jednemu pomoże.

Nawet nie wiecie Jak się ciesze! Jeszcze raz dzięki wielkie MinisterPL bo bez Ciebie nie wpadłbym na to!!!!!!
Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez Bartazz ; 21-02-2011 o 22:12
Bartazz jest offline   Odpowiedź z Cytatem