View Single Post
Stary 23-02-2011, 20:31   #5
sebastian264
ford::beginner

Model: Transit
Silnik: 2.5 TD 85KM
Rocznik: 1995
Domyślnie Odp: interfejs diagnostyczny, wtyka diagnostyczna

Dwa lata temu została zregenerowana pompa gdyz została uszkodzona z powodu oszczędności na paliwie przez mojego starszego. Po założeniu nowej pompy wszystko było pięknie, ale gdy sie chciało np kogos wyprzedzic lub gwałtownie przyśpieszyc samochód zaczynał tracic moc i dymic na czarno. Gdy sie operowało z gazem spokojnie takiego problemu nie było. Po konsultacji z mechanikiem stwierdził że to któryś wtrysk musi sie zacinac lub cos więc wtryski zostały wymontowane i zawiezione do szpecjalisty który miał je sprawdzic. Ten że specjalista stwierdził że je zrobi tak (podkręci lub coś) by jeszcze pochodziły, ale powiedział że za jakiś czas i tak będą do wymiany bądź regeneracji. Po założeniu tych wtrysków silnik niby zachowywał się lepiej wkręcał itp, ale tylko przez chwile po uruchomieniu i później przełącza sie w tryb awaryjny, nie wkręca sie w obroty, ograniczona moc itp. Kontrolka Check mi sie NIE zapala. Zaznajomiony mechanik rozkłada ręce i mówi że jedynie podłączenie pod kompa pomoże bo byc mnoże wystarczy wykasowac błędy lub jakiś czujnik nawalił.
Kable, połączenia i wtyki sprawdziłem i wszystko siedzi na swoim miejscu.
sebastian264 jest offline   Odpowiedź z Cytatem