Temat: [S-MAX 2006-2015] 1.6 Ecoboost - polecacie, odradzacie?
View Single Post
Stary 23-02-2011, 23:33   #56
waiter
ford::beginner

Model: S-MAX :)
Silnik: 2.2TDCI 200KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: 1.6 Ecoboost - polecacie, odradzacie?

Cytat:
Napisał krecisco Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Goraco polecam.
Mam mondka z tym motorem od miesiaca. Jest rewelacja. (...). Autko ciagnie od 2000 rewelacyjnie bez wzgledu na bieg. Wyprzedzanie, jazda w miescie bomba, cicho spokojnie bez klekotu a spalanie jakie mi max wyszlo to 9,6 w miescie (Szczecin korki). Ja odebralem pierwszy w Szczenien takiego mondka to w salonie jak sie przejechali tez stwierdzili ze ci ktorzy nei jezdza duzo to nei ma sensu pakowac sie w diesla, oczywiscie biorac pod rozwage typowe jego przypadlosci ekspolatacyjne (wtryski, dwumasa). Koszt nizszy o 10 tys na poczatek. Ten motor ciagnie rownie dobrze jak 2.0 tdci. Smax duzo ciezszy nie jest wiec na pewno bedziesz zadowolony.
Cytat:
Napisał jacobek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tydzień temu odebrałem S-max'a z motorkiem 1.6 Ecoboost i tak naprawdę na ten moment moge powiedzieć niewiele poza tym, że jest całkiem sympatycznie. W dolnych zakresach tak do 2500 obrotów jedzie się jak melexem. Silniczek jest cichy. Jeżeli chcemy troche poszaleć to bez szaleństw ale jest z czego wziąć i w przeciwieństwie do klekota ciągnie praktycznie do końca obrotomierza tzn. powinien bo tak wysoko go nie kręciłem jeszcze ale do 4500 szedł bardzo płynnie. (....). Zależało mi w każdym razie na cichym silniku głównie do krótkich jazd po mieście z opcją wygodnej jazdy z rodziną w dłuzsze trasy i myślę, że póki co wybór trafiony.
Panowie czy podtrzymujecie swoje opinie z użytkowania? Właśnie zbliżam się do zakupu i też celuję w ten motorek.
waiter jest offline   Odpowiedź z Cytatem