Cytat:
|
Mianowicie oryginalny LUK dla Forda produkuje sztywną tarczę natomiast tarcze produkowane prze LUK dla sprzedaży detalicznej są inne są z takimi plastyczkami i jakby zrobiona z dwóch części i mówią że one się łamią i blokują docisk i chyba coś w tym jest bo pierwszy raz jak zamontowali mi tą tarczę z plastyczkami jak mi się zblokowało to po wyjęciu jej te plastyczki były poułamywane.
|
kolego sprzęgło, które mi montowali w ASO też miało te "plastiki" więc ci twoi z ASO coś ściemniają. nowe sprzęgło Luka, które montowałem 7 tys. km temu było identyczne z tym fordowskim, które wyjąłem bo zawsze porównuję części przed montażem.
kiedyś sprężyny były tylko na sprzęgle a koło zamachowe było jednomasowe, teraz jest moda na koła dwumasowe żeby dbać o drgania które są przenoszone na napęd więc nie sądzę żeby zrezygnowali z tarcz sprzęgłowych ze sprężynkami.
ogólnie rzecz biorąc koła dwumasowe powstały na początku dla diesli bo kąt obrotu na samej tarczy sprzęgłowej dochodzi do 20-25 stopni a potrzebne było więcej (30-35 st) w związku z tym zrobili koło zamachowe dwumasowe ponieważ na samej tarczy takich kątów się nie uzyska bo nie ma na to miejsca.