Temat: [Focus 1998-2004] Skaczący wskaźnik temperatury
View Single Post
Stary 25-02-2011, 19:49   #5
mkaminski100
ford::expert

Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
Domyślnie Odp: Skaczący wskaźnik temperatury

Cytat:
Napisał Wasniu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wczoraj kazałem mechanikowi żeby nie wymieniał pompy wody tylko sprawdził czujnik temperatury przy głowicy miedzy 2 a 3 cylindrem. Okazało się że jest uszkodzony i moje przypuszczenia się potrwierdziły. Po wymianie auto śmiga aż miło chłodnica robi się ciepła można jechać w dłuższą trasę. Koszt razem z wymianą 80zł Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. także dla tych którzy mają podobny problem czasem lepiej samemu poczytać i powiedzieć mechanikowi przypuszczenia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mialem o tym napisac.
Focus przy uszkodzeniu bedzie sobie obliczal temperature i nawet poda ja po podlaczeniu komputerem. Wskazowka bedize sie piela przy rozgrzewaniu i spadala po wylaczeniu silnika, ale to wskazanie oszukane.

Mozna to poznac po tym, ze zaraz po odpaleniu auta wlaczaja sie wentylatory (przy wylaczonej klimatyzacji)
mkaminski100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem