View Single Post
Stary 25-02-2011, 19:56   #262
kaczozord
ford::advanced

Model: Focus
Silnik: .
Rocznik: .
Domyślnie Odp: CB Radio - Fordklubowicze w akcji?

Cytat:
Napisał gabrysia1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
gdyż zakłócenia miejskie są owszem od nas nie zależne ale tu dobrze do filtrowane radia i wyposażone w skrót czułości sobie poradzą
Czyli przy każdych światłach, wzroście zakłóceń (w mieście średnio co kilka minut) trzeba jeździć rf-gainem tam i z powrotem? Nie tędy droga, poza tym co zrobisz jak masz zakłócenia ze świateł na 9+10 i więcej? A przy długich antenach niestety często zbierasz dosłownie wszystko. Lepszym patentem jest chyba wyłączenie radia, bo i tak nikogo nie usłyszymy.
Sprawdź, że RF-GAIN wyciszy Ci jedynie zakłócenia (zmniejszy Ci ich głośność), a ich pozbycie się jest często niemożliwe. Jeżeli zakłócenia pochodzą z Twojego auta, to i tak będą wchodzić na modulacje innych.

Cytat:
Napisał gabrysia1 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
i to dotyczy droższych modeli(Cobra 29, 25, Midland 5001z, Superstar 3900 i stare radyjka Alan 18, 28, valery, herbert)
Wsadź superstara 3900 do mobila.... Ok, da się, ale większość ludzi tutaj nie używa SSB i duża część ich wybierze radia i tańsze z podstawowymi funkcjami i o mniejszych gabarytach. (Superstar na pewno tani nie jest)

Cytat:
Na koniec prawidłowa instalacja zasilania radia i anteny minimalizuje wszystkie zakłócenia elektryki auta.
No to o tym pisałem.

Co do filtrów w Johnnym II, to prawda, że tam nie są one dobre. 520xl jest lepsza od Johnego II. Harry nie wiele od niego odbiega, poza obecnością FM. Ale sprawdź sobie Jacksona I czy II albo Herberta. Zobaczysz różnicę w działaniu.
Nie używałem radyjek Yosana, ale jeżeli robią je z taką samą "dbałością i kunsztem" jak anteny spod tego samego znaku, to porażka.... Jedyny model jakim się bawiłem to Yosan Turbo. Jednakże Alan 48excel multi bił go na głowę.

Ostatnio edytowane przez kaczozord ; 25-02-2011 o 19:59
kaczozord jest offline   Odpowiedź z Cytatem