mirek44 Kolego nie do końca masz racje co do rozbieralności i możliwości regeneracji tego wałka.
Masz za to racje ze jest kilka rodzaj dokładnie 2 jedno do silników TDDI 75 i 90 KM i drugi rodzaj do TDCI 100 i 115 KM do tego dodam ze to drugie jest montowane także w silnikach TDCI w focusie II i III jak by ktoś szukał używek.
A teraz o samej regeneracji na pewno da się regenerować ten drugi wałek do TDCI 100 i 115 KM, i tak przede wszystkim może piszczeć w nim albo samo sprzęgiełko albo łożyska na wałku sprzęgiełko koszt ok 150 zł łożyska koszt ok 70 zł.
Regeneracja trzeba odkręcić sprzęgiełko specjalny klucz (klucz do kół pasowych typu bosch)(33 zęby 19,6 mm o ile dobrze pamiętam) po odkręceniu sprzęgiełka wychodzi nam wałek z tum gumowo-metalowym łącznikiem, następnie wybijamy łożyska miedzy nimi jest tulejka wychodzą łatwo, na pierwszy montaż łożyska dostarcza firma NSK (B17-102DG48 ) niestety łożysko nie dostępne przynajmniej ja nie znalazłem, ale wymiar ma standardowy 17x47x14 ceny łożysk od 2.80 do 30 zł lepiej założyć droższe np zamiennik firmy NSK (6303 c3) lub innej SKF najważniejszy jest nr 6303. Łożyska można bez problemu delikatnie wbić młotkiem oczywiście nacisk przykładamy na zewnętrzną szalkę najlepiej mieć jakiś pierścień.
Jak tylko będę mógł zrobię zdjęcia mam całość rozebraną w garażu bo oczywiście zanim wgłębiłem temat też wmawiano mi ze się nie regeneruje no i z braku czasu kupiłem używany ale teraz będę miał dwa na podmianę jak co
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.