ponadto czy sprawdzaliście kiedyś stan ilościowy płynu katalityzującego regenerację filtr DPF - EOLYS (czy jakoś takoś) to się nazywa. Jego "ładunek" rzekomo wystarcza na 60kkm po tym dwukrotnym przebiegu zaleca się wymianę fitra DPF. ile maksio ma na liczniku, a może w ogóle nie ma tego w sobie.
załozyłem kiedys temat włąsnie jak sprawdzić poziom tego płynu i odpowiedzi były w stylu:dolej to zobaczysz ile wejdzie...
auto ma na blacie 190 tys, przy 120 był wymieniany DPF w serwisie w Holandi,
co do "starczania " płynu na 60 tys, to ponoc zalezy duzo od stylu jazdy i tego czy to jets miasto głownie czy trasa
ponadto jesli by go brakło czy cokolwiek w tym stylu, ponoc zapalała by mie informacja check engine,a nic sie nie zapala
a dpf mam na pewno, i zbiorniczek na płyn,obok baku tez ,wiec dpf i to mokry jest u mnie namacalnie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tylko nie mam jak sprawdzic ile tego płynu tam jest... a za 500 zł do serwisu to nie bardzo mi sie usmiecha z tym jechac jak ponoc-nawet w przypadku ewentualnego braku płynu-mozna go dolać samemu i wyjdzie cos koło 200 zł..