View Single Post
Stary 02-03-2011, 14:25   #415
Raszowski
ford::beginner

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.

Cytat:
Napisał ethernal Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolego Roszkowski, podpowie Ci, że u mnie był podobny błąd tzn. spalanie stukowe na którymś tam cylindrze. Ale, po wyjęciu wtrysków i sprawdzeniu ich na maszynie probierczej okazało się że dwa wtryski są padnięte i wcale żaden z nich nie jest od cylindra na którym rzekomo było spalanie stukowe. Zresztą, mechanik który mnie obsługiwał na samym początku stwierdził ze to nie ma większego znaczenia na którym cylindrze wyskoczy błąd spalania stukowego. Poza tym, wg. niego, w naszych TDCi wtryski najczęściej padają parami: I z III lub II z IV., choć nie zawsze tak jest. Pzdr.
Dzięki za informację.
Wymieniłem dziś 2 wtryski 3 i 4 cylinder, próba przelewowa wyszła 8-10-12-10 wiadomo jest to próba robiona domowym sposobem więc trzeba brać pod uwagę margines błędu +/- z naciskiem na + 2ml
Z tego co wyczytałem takie wyniki są bardzo dobre.
Zaraz jadę do ASO (Anglia) zobaczymy co mi powiedzą i ile $$ zawołają.
I moje pytanie czy w ASO robią testy wtrysków ? Chyba powinni mieć sprzęt probierczy żeby wszystkie wtryski sprawdzić.
W sumie mam już 8 wtrysków robiłem próby przelewowe na tych wyglądających najlepiej mowa o 3 i 4 bo 1 i 2 nie ruszałem jak do tej pory z racji iż przelewy wyszły tam bardzo dobrze.
Pozdrawiam / dam znać jak wrócę z ASO
Raszowski jest offline   Odpowiedź z Cytatem