View Single Post
Stary 07-03-2011, 18:11   #18
crk81

Domyślnie Odp: Filtr paliwa 1.4 TDCi

pretorian2 To co napisałeś to prawda, ale "cały" filtr musiałbym mieć zdemontowany ...samochód unieruchomiony.
Mając taki komfort, by ewentualnie pozwolić sobie na postawienie samochodu na kołkach nie robiłbym zamieszania,
a ewentualne w przypadku braku kompatybilności ponowne założenie starego to już totalny bezsens...
Dziwi mnie tylko, że podzespół który każdy dbający o auto i swój komfort psychiczny - auta palącego/jeżdzącego bez problemów zimą,
jest forumowiczom obcy. Może się mylę, ale chyba każdy po samodzielnej wymianie u siebie, powinien wiedzieć czy podgrzewacz lub
"ślepe" gniazdo podgrzewacza jest demontowalne.
Chyba nic więcej nie wskóram, ...pozostaje kupić filtr z podgrzewaczem. Wymienię i się okaże czy mogłem zaoszczędzić na 4-ro paka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

EDIT:
Odpowiedź ze sklepu
Cytat:
Niestety nie jestem w stanie potwierdzić ani zaprzeczyć.

Podgrzewacz ze starego filtra może nie pasować do obecnie stosowanego w
programie serwisowym filtra (może być za długi)

Jedyna możliwość sprawdzenia to zmierzenie długości podgrzewacza

Jeśli stary podgrzewacz - element wkręcany do filtra ma długość ok 74,5mm to
nie będzie pasować do nowego filtra, ponieważ głębokość otworu montażowego
wynosi ok 67 mm

W takim przypadku program serwisowy FORDA zaleca wymianę również
podgrzewacza który jest stosowany dla nowego filtra.

Można ewentualnie zamówić filtr z podgrzewaczem firmy ALCO
To już jakiś konkret, chodzi o ...długość Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez crk81 ; 07-03-2011 o 20:00 Powód: odpowiedź sklepu w temacie wątku
  Odpowiedź z Cytatem