Odp: Stuki w zawieszeniu MK4
U mnie tez stuka z przodu z lewej(przebieg 28tysKm), mam wrazenie ze jak jest zimno to jest to glosniejsze, teraz jest okolo +7C i jakby mniej to slychac. Znajomy mechanik nic nie znalazl - nie ma luzow, sprawdzenie na szarpakach tez nic nie wykazalo. Jak sie wjedzie na prog zwalniajacy lub jakas gleboka poprzeczna nierownosc to slychac. Pewnie amortyzator tak jak piszecie. Jeszcze bede nasluchiwal i ew. pojade do ASO w koncu jeszcze prawie rok gwarancji
Na razie w ASO wymienili mi jakis lacznik przy turbinie. Jak sie nagrzal silnik to smierdziallo spalinami w kabinie i nawet kiedys widzialem jak dymi spod maski. Oczywiscie na zgloszona usterke na przegladzie Panowie wymienili filtr kabinowy i powiedzieli ze to pewnie jak w korku stoje i mi sie cos przewidzialo. Dopiero jak przyjechalem z gotowa diagnoza co jest uszkodzone od innego mechanika(zajelo mu to 5 min na kanale) to po 2 godzinach sprawdzania auta doszli co trzeba wymienic i juz za tydzien po sprowadzeniu elementu wymienili.
W innym znanym ASO w innym aucie tak zrobili przeglad przed zima ze kilka dni pozniej zamarzl plyn w chlodnicy przy przymrozku...
Az sie boje jechac z tym zawieszeniem do ASO....
|