Cytat:
Drodzy Rodacy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jestem po wymianie wszystkiego co było do wymiany w układzie paska wielorowkowego klima-alternator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dodatkowo przy okazji zakładania sprzęgiełka/tłumika drgań na alternator (Magneti Marelli AMA 0031) został sprawdzony alternator i się okazało że nadaje sie do regeneracji bo jest na wykonczeniu. Wymieniłem oczywiście wszystkie rolki, napinacz, koło pasowe i pasek wielorowkowy. Mój zaprzyjaźniony mechanik był pełen podziwu że teraz silnik pracuje tak cicho!!! Wcześnie wymieniał wielokrotnie w innych Mondeo TDCi te same elementy ( z wyjątkiem sprzęgiełka na alternatorze) i nigdy wcześniej silnik nie pracował tak cicho. Wniosek z tego taki że sprzęgiełko na alternatorze dodatkowo tłumi wszelkie drgania powodujące hałas, wiec spełnia z nawiązką swoją role. Dodam tylko ze mam alternator standardowy firmy Visteon - chyba ten najpopularniejszych montowany w Mondeo Mk3. Pzdr.
|
Hej a mozesz napisac co kupiles i czy wszystko co kupiles bylo w orginalach?
zastanawiam sie nad wymiana calosci ale najtaniej jak znalazlem to komplet za okolo 1400zl.
Pozdrawiam