Cytat:
|
Ja dzwoniłem i otrzymałem jasną i konkretną odpowiedź. Nie można.
|
Sam wiesz, że nie chodzi o to, że oficer dyżurny kpt. Żbik, czy pan Zenek na stacji diagnostycznej powiedzą "nie można". Żaden z nich nie potrafi podać podstawy prawnej (ale konkretnego przepisu, a nie hasłowo "kodeks drogowy") wykluczającej zastosowanie SD-2. A tego szukamy.
Dlatego w moim pytaniu, które byłeś łaskaw wyciąć, o definicję świateł drogowych leży "clue programu". Bo jeśli się okaże, że w definicji świateł drogowych nie ma np określonej mocy żarówki, to niezależnie jak zmniejszymy tę moc, będziemy mieli w dalszym ciągu do czynienia ze światłami drogowymi a nie dziennymi.
I wtedy przyznam Ci rację i pogratuluję przenikliwości. Wtedy zadziałają te przepisy przywołane wcześniej, że nie można używać świateł drogowych od świtu do zmierzchu. Ale najpierw trzeba ustalić dokładną definicję świateł drogowych.
Cytat:
|
Mylisz pojęcia świateł do jazdy dziennej i światła drogowe.
|
Nie bardzo wiem o co Ci chodzi. Nic takiego z moich wypowiedzi nie wynika.
Cytat:
|
W homologacji jest wyraźnie napisane jakie żarówki , jakie natężenie światła powinno być zamontowane
|
W homologacji czego ? Samochodu, lampy czy czegoś jeszcze innego. Jeśli mówisz o homologacji reflektora, to przy włączonych światłach drogowych wszystkie warunki homologacji są zachowane (klosz, odbłyśnik, żarówka, moc żarówki). Mnie nurtuje sytuacja kiedy przełączymy z drogowych na dzienne. Przecież praktycznie nigdy oba rodzaje świateł nie pracują jednocześnie. Podobnie jak nigdy nie pracują jednocześnie światła drogowe i mijania w biksenonach. A obsługuje je ten sam reflektor.
Cytat:
|
Tu nie chodzi o aspekt wizualny
|
To w ogóle nie jest przedmiotem dyskusji.