Cytat:
|
Żaden z nich nie potrafi podać podstawy prawnej (ale konkretnego przepisu, a nie hasłowo "kodeks drogowy") wykluczającej zastosowanie SD-2.
|
Ale to jest tylko nazwa urządzenia i nie musi być zawarta w Kodeksie Drogowym , że tego urządzenia nie wolno używać. Chodzi o zasadę działania , nie o nazwę.
Cytat:
|
Bo jeśli się okaże, że w definicji świateł drogowych nie ma np określonej mocy żarówki, to niezależnie jak zmniejszymy tę moc, będziemy mieli w dalszym ciągu do czynienia ze światłami drogowymi a nie dziennymi.
|
I święta racja. Światła dzienne mają odpowiednie oznaczenia. Światła drogowe nie maja i zawsze będą światłami drogowymi.
Cytat:
|
Ale najpierw trzeba ustalić dokładną definicję świateł drogowych.
|
Ale definicja świateł drogowych już dawno jest określona przez Art. 51.
Cytat:
|
W homologacji czego ? Samochodu, lampy czy czegoś jeszcze innego.
|
Tu podejrzewam , że w homologacji samochodu w jakie żarówki powinien być wyposażony.
Cytat:
|
Mnie nurtuje sytuacja kiedy przełączymy z drogowych na dzienne. Przecież praktycznie nigdy oba rodzaje świateł nie pracują jednocześnie
|
I tak dokładnie jest. Żarówka H-4 ma tak ustawiony żarnik od świateł drogowych aby świecił wyżej.
W lampie masz tak ukształtowane odbłyśniki lub " krzywe " na kloszach , żeby właśnie włączona żarówka na światła drogowe świeciła wyżej i miała bardziej rozproszone światło.
Ale to się tyczy jeżeli mamy np. reflektor w Fiat 126p.
Jeżeli są osobne żarówki na światła drogowe i mijania , masz dwa pola do świecenia.
Zewnętrzne i wewnętrzne. Częściej zewnętrzne odpowiada za mijania , a wewnętrzne za drogowe.
I jest kolosalna różnica w budowie tych poszczególnych odbłyśników. Inaczej mają poprowadzoną linie światła.
Nie wiem na jakich zasadach działają bi-xenony , więc się nie wypowiadam. Mogę tylko przypuszczać... Może inaczej pada światło przez przesłonę... Nie wiem. Nie znam budowy światła bi-xenonowego.
Reasumując , każdy producent określa gdzie w samochodzie jest światło mijania , a gdzie światło drogowe.
Definicję światła drogowego już mamy.
Wiemy kiedy , gdzie i w jakich warunkach można używać świateł drogowych. To jest zapisane ustawą o Ruchu drogowym.
Ja nie widzę tu żadnych niejasności.
Cytat:
|
a zamontowałem SD - 2 , miałem kontrolę policyjną i nie było problemu ani z Policjantem , ani z prawem.....
|
To już wyjaśniliśmy , dlaczego tak jest.
Ps. Ostatnio stałem na stacji benzynowej i przyglądałem się pracy Policji , która kontrolowała samochody.
W ciągu kilkunastu minut przejechało kilka aut z " chińskimi xenonami " , na światłach przecimgielnych i Policja ich nie zatrzymała.
To znaczy , że ich jazda była zgodna z Kodeksem Drogowym ?
To , że Ich nikt nie zatrzymał , to znaczy , że mogą tak jeździć ?