Cytat:
|
jakiej firmy opony proponujecie do mk3 2,2tdci 180km
tak zeby sie szybko nie zdzieraly
mam 180 koni i ponad 430nm i jak na 2 biegu naciskam gaz do dosc czesto wlacza sie esp
a jak sie wyleczy esp to dosc czesto opony z powodu duzej mocy na 2 biegu przy predkosci obrotowej 1500obr/min piszcza
jakie kupic opony letnie zeby w miara sie trzymaly przy przyspieszaniu a nie zuzywaly sie szybko
nie chce co 20-30 tys km wymieniac opon na nowe
chodzi o rozmiar 205 55 16
|
16cie cali w 2.2 tdci , troche to dziwne , to co to za wersja LS
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jesli te twoje 16" maja szerokosc felgi 6,5" , a raczej tak wlasnie jest
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to kup opony 225/55/16" , powinno to rozwiazac twoje problemy z trakcja !!! Ja jezdz na 225/50/17" i nie nazekam , przynajmniej predkosciomierz i licznik spalania przestaly zanizac wyniki , same plusy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Aha, i zeb niebylo , czasami jak na max skrece kola i zalapie dziure to opona minimalnie trze o nadkole
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. tyle ze jak mam zawieszenie obnizone o 5cm wiec niema sie co dziwic, u ciebie nie bedzie tego problemu !!!
O ile pamietam to 2,2 tdci ma fabrycznie ogranicznik mometu na 1 i 2 biegu , na tych biegach masz 350Nm max