niby olej był wymieniany niedawno poprzedni właściciel mówił że "jakiś czerwony"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ogólnie wszystko jest ok byłem na kompie i jeden jakis błąd zmiany biegów tylko był w pamieci a ta zmiana dokładnie wyglada tak że przy trójce jak juz dochodzi do wyzszych obrotów to tak jakby chciał zmienić obroty podskakuja i spadają o jakies 500 i znowu ida do góry i wtedy juz zmienia na 4 i spadają o około 2 tys. nie ma szarpnięć nie ma innych objawów wszystko idzie płynnie, moze po prostu szukam dziury w całym
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale takie mam dziwne odczucie.
chyba po temacie znalazłem coś takiego na forum
"Tutaj też się zgadzam, czasami mam wrażenie że są półbiegi/międzybiegi, nie wiem jak to nazwać w każdym razie też zauważyłem że czasami więcej razy przekłada w górę niż skrzynia ma generalnie biegów.
Z tego co się orientuję to w naszych skrzyniach nie ma żadnych półbiegów, Twoje wrażenie większej ilości zmian biegu niż skrzynia ma biegów, jest pewnie powodem załączania na 4 i 5 biegu tzw. lak up'u (chyba tak to się pisze) czyli spięcia przełożeń na stałe. Na 5 biegu ten proces jest u mnie praktycznie niezauważalny, ale przy 4 biegu już wyraźnie można zauważyć tak jakby dwukrotną zmianę biegu. "
to chyba o to mi chodzilo
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. brakowało mi słowa półbieg
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a tak sie własnie zachowuje. jezeli to samo mają inni nie mam sie czym martwic
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.