View Single Post
Stary 14-03-2011, 22:47   #10
rotor
ford::average

Imię: Krzysiek
Model: Mondeo kombi
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Automaniak - I wiedza prowadzących :D

dyha, zgadzam się z Tobą, ale proszę - nie grzej się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Jak wspomniano - nie grzeszy polotem, finezją i profesjonalizmem jak Top Gear, ale Prokop (mimo, że nie przepadam za nim) potrafi rzucić żartem. Po co on jest w programie? Właśnie po to - by żartować.
Panowie Maznas i Mikiciuk są od tej strony bardziej profesjonalnej, a Panowie Jemielita i Prokop jako 'laicy' (w zestawieniu do wspomnianej wcześniej dwójki).
Program na polskie realia wg. mnie daje rady!
Ostatnio całkiem całkiem to był program Auto (albo Auto magazyn) na dwójce z Iwaszkiewiczem i młodszym (nie pamiętam nazwiska). Potem nie było w zasadzie nic aż do teraz. Po drodze był na TVN Turbo dziwny program a'la polski Top Gear (prowadzili Miecugow, Meller i jakiś anonimowy młodzieniec), co było totalną pomyłką. Wierzcie mi - Prokop w kwestii samochodów jest dużo lepszy (merytorycznie) niż Miecugow i Meller.

Osobiście nie przepadałem za programami w wykonaniu Panów Zientarskich (jeżeli już, to wyżej postawiłbym wykonanie Maćka Zientarskiego). Pan Włodzimierz Zientarski tak skutecznie wykazuje się podczas relacji F1, że cieszy mnie dostęp do kablówki - na RTLu już na 2-3 godziny przed startem zaczyna się studio, gdzie w bardzo fajny i przystępny sposób relacjonują przygotowania do startu (wywiady z kierowcami, członkami zespołów; dane o bolidach, o torze, pogodzie, jakieś newsy ze świata F1 itd...). I co ważne, lubię, kiedy komentatorzy komentują ten sam wyścig, który aktualnie ma miejsce. Ale wszystko rozbija się o kasę.

Z ciekawostek egzotycznych dodam, że Rosjanie, Australijczycy a ostatnio i Amerykanie mają swoje licencjonowane wersje Top Geara.
rotor jest offline   Odpowiedź z Cytatem