View Single Post
Stary 16-03-2011, 23:45   #26
Maviej
ford::beginner

Imię: Maciej
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci kombi z 90KM (100)na 120
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Tankowanie na Neste A24

A ja zrobiłem sobie w zeszłym roku Teścik taki mały chciałem zobaczyć jak to jest z tym paliwem.
Tankowałem na stacjach 5 firm od Marca do połowy Listopada zawsze pełen bak po sam korek. Były to firmy: Shell, Orlen, BP, RafineriaGdańska i Neste A24. NIe robiłem tras pozamiejskich typu 150- 300 i wiecej km. chciałem zobaczyć ile moje autko przejedzie km. w cyklu miejskim+ trasa do teściwej jakieś 25 km 2-3 razy.
Więc zaczynając od Shell-a , Neste A24, Bp, Neste, Orlen, Neste .... i tak naprzemian aż do połowy listopada i co ?
Ano: Tankując na firmowych stacjach robiłem średnio na baku (do pokazania sie rezerwy) 620-640 km.
Tankując na Neste A24 robiłem średnio 690-720 km , dlaczego?
Ktoś powie że wyłączona klima była, że spokojnie jezdziłem itp. Niestety nie kombinowałem trasy były tak jak zawsze pedał gazu wciśniety na obwodnicy, bez oszustw , wiec dlaczego tankując na Neste robie wiecej km niż na zachwalanych firmowych stacjach paliwowych czyżby było coś nie tak z tym paliwem? Nadmienie że tankowałem ON najzwyklejszą a silnik ma pojemność 1.6 90KM.

I do dziś już tankuje na Neste A24.
Maviej jest offline   Odpowiedź z Cytatem