View Single Post
Stary 17-03-2011, 16:03   #57
Pulse
ford::professional

Model: Mondeo/Titanium
Silnik: 1,5 Ecoboost
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: wymiana przednich amortyzatorów - co wymienić przy okazji?

Ciśnienie wyrównane wczoraj wieczorem.
I teraz uwaga. Podjechałem na stację kontroli przy ASO Volkswagena i tam wyniki są zgoła odmienne. Lewa - 70%, prawa - 67%.
Jeśli chodzi o nerowowość prowadzenia auta diagnosta twierdzi, że przyczyna musi tkwić gdzie indziej - stabilizator, przegub, drążek kierowniczy. Rzecz w tym, że oprócz przegubu pozostałe te rzeczy sprawdzałem przed sprawdzeniem amortyzatora i są ok.
Nie wiem co teraz ugryźć. Objawy są takie, że jadąc przez dziurawe zakręty rzuca karoserią na boki (krótkie gwałtowne ruchy), jadąc prosto wykonując szybkie ruchy kierownicą lewo, prawo ma się wrażenie, że koła nie mają kontaktu z asfaltem i auto jedzie na wprost, no i o czym pisałem podczas szybkich (lewych) zakrętów kierownica czasami chciała jakby sama dokręcić zakręt bardziej w lewo. Dodatkowo był jeszcze hałas (jakby turkot) spod kół nie związany z wjazdem w dziury ale z samym toczeniem kół, szczególnie słyszany podczas przyspieszania i hamowania.
Wszystkie te objawy zmniejszyły się dużo bardziej od kiedy w sobotę zmieniłem stalówki z oponami zimowymi na koła letnie, ale ciągle są.
Pulse jest offline   Odpowiedź z Cytatem