Temat: [Mondeo 2007-2014] Alufelgi dopasowanie, opinie
View Single Post
Stary 20-03-2011, 21:29   #90
BlackJack
ford::beginner

Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Alufelgi dopasowanie, opinie

Cytat:
Napisał TOMGOL Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jest to jak najbardziej poprawny rozmiar, taki też mam w homologacji
No właśnie, poruszyłeś ważną kwestię. Ja w homologacji mam 215/55/16, więc pytanie czy bez problemów mogę założyć 17"? Orientujesz sie coś w tym temacie?

Cytat:
Moje to Tomason TN1
Ja nie mówię że rtec to jedyne słuszne źródło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. podalem tylko przykład.
Jeśli chodzi o rozstaw to 5x108 to wiadomo , co do szerokości to ja mam 8x17 ,ale równie dobrze pasuje 7,5x17 , węższych raczej bym nie brał .Kwota 500zł to pojęcie względne, nowy wzór tej samej firmy może kosztować 600zł a starszy 450zł a jakość ,trwałość będzie taka sama.
aa i która to moja konkurencja bo nie bardzo wiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiście z mojej strony z tym jedynym słusznym źródłem to żarcikGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A co do konkurencji, to felgi.pl nie jest Twoją konkurencją?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A jak ma się kwestia spalania do 8x17 i 7,5x17? I dlaczego węższych nie polecasz?
I jakie konkretnie ET jest najbardziej optymalne? Bo zakres 38-52,5 wydaje się dośc mocno rozpięty...

Sorry Panowie za takie infantylne wręcz pytania, ale jestem kompletnie zielony w tym temacie, a po zimie chciałbym nadać mojemu Mondkowi rasowy wygląd. To bedzie nasz wspólny pierwszy letni sezon i chcę, żeby wypadł jak najlepiejGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
BlackJack jest offline   Odpowiedź z Cytatem