View Single Post
Stary 22-03-2011, 03:39   #432
bromek25

Domyślnie Odp: Migająca sprężynka - po raz kolejny.

Witam,
jestem nowy na forum, a ponadto zupełnie zielony w kwestii motoryzacji, więc opiszę swój problem, gdyż na forum nie znalazłem odpowiedzi na mój konkretny problem, zacznę od początku:

kupiłem mojego forda mondeo mk3 z 2001r, 2.0 tdci 130 km rok temu w niemczech, przejechane nieco ponad 200 000km, wszystko do chwili obecnej było pięknie, palił od kopa nawet całą zimę, pracował równo, cicho, nic nie kopciło, aż do wczoraj... podczas jazdy zapaliła się ta nieszczęsna sprężynka... po ponownym uruchomieniu, już po przekręceniu kluczyka, bez odpalania włączyła się i miga sprężynka, ale auto odpala i jedzie normalnie. Zajechałem do pracy, gdzie auto stało 8 godz, po czym przy próbie odpalenia nie odpala od kopa tylko po kilku sekundach chechłania, sprężynka miga już po przekręceniu kluczyka, bez odpalania, auto kopci na biało - niebiesko, przy obrotach od 1000 do 2000 dławi się i nierówno pracuje, po rozgrzaniu silnika i na wyzszych obrotach pracuje normalanie. Nadmieniam ze sprężynka miga cały czas... o co może chodzić? z tego co sie zorientowałem najpierw powinienem podłączyć auto do komputera i co potem? czy jeśli podłącze i wyskoczy konkretny błąd to już będzie pewne na 100% ze to chodzi o usterkę z tego błędu? proszę o cierpliwość i nie wysyłanie odpowiedzi w stylu "to już było na forum", zadajcie pytania i mowcie co mam sprawdzić zeby naprowadzic Was na odpwiedz na moje pytania, pozdrawiam i dziekuje za cierpliwość...
  Odpowiedź z Cytatem