View Single Post
Stary 23-03-2011, 16:44   #13
rojber
ford::advanced

Model: Focus MK3
Silnik: 1,6 TDCI 95kM
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Obwód regulatora doładowania ciśnienia turbosprężarki

Ooops - stało się... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jadąc do pracy poczułem, że słabo się zbiera na 4 i 5 biegu.
Myślałem, że przyczyna może leżeć po stronie rozszczelnionego układu doładowania ale po oględzinach wszystko wygląda OK. Przyjrzałem się jeszcze sztandze od łopatek turbawki i okazało się że po odpaleniu nie cofa się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Szukałem domowymi sposobami jakiejś nieszczelności przewodów, wypięcia kostki itp. i nic niepokojącego nie znalazłem, ale prowizorycznie podałem podciśnienie (strzykawka) na gruszkę i zassało sztangę... nie wiem niestety jakie było silne i czy mieszek w gruszce jest na tyle sprawny żeby je utrzymać.
Ustawiłem się do mojego mechanika na wtorek i pobada mi osprzęt z manometrem w łapce.
Nie wiem czy to normalne że nie mam żadnego CHEK`a i mogę wykręcić obroty powyżej 3000 ?
A jeszcze - podczas przegazówek na postoju w okolicach 3 tys obr. sztanga potrafi lekko dygnąć i zazyczaj wydech "piardnie" białym dymkiem.
Mam nadzieję, że usterka będzie związana z podciśnieniem.
rojber jest offline   Odpowiedź z Cytatem