To możecie mi napisać co zacząć sprawdzać aby zmniejszyć to spalanie? W piątek wymieniam olej z 15W40 na 10W40, ciśnienie w kołach mam ok bo zawsze sprawdzam jak tankuje i rzadko ubywa, na zimnym tylko przy odpaleniu puści chmurkę ale jasną a później już nie widać żeby kopcił, zbiera się dość dobrze, oleju nie zauważyłem żeby brał. Jakieś sugestie? Też chcę się cieszyć takim spalaniem jak wasze szczególnie przy takich cenach paliwa
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po tych kilku dniach użytkowania zauważyłem z zmiana oleju wyszła na dobre mojemu silnikowi przynajmniej na razie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Rano nie muszę już 2 razy grzać świec i odpalać z wciśniętym pedałem gazu, żeby zapalił. Teraz grzeję raz świecę i bez gazu z 3 4 obroty wału i już pali nawet jak wczoraj było u mnie -5 stopni. Wydaje mi się, że spalanie mi spadło ale to zweryfikuje po kilku tankowaniach albo jak zaleje do pełna. Silnik jakby szybciej wchodził na obroty i łapał temperaturę, a także co istotne dla mnie w jednym miejscu wyciek na silniku mi się zmniejszył.
Dziękuję wszystkim, którzy polecali mi zmianę oleju z 15W40 na 10W40
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.