View Single Post
Stary 23-03-2011, 21:09   #23
mkaminski100
ford::expert

Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
Domyślnie Odp: Wahacz przód - wybita tuleja (silentblock)

Cytat:
Napisał maureliusz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie chcę się sprzeczać, bo już taką rozmowę miałem z niejakim Ahmedem Shejkiem:-) Uwierz mi, ma to znaczenie:-] - wiem, bo zajmuje się tym na codzień. Tylko w aucie mocno wytłuczonym, to już wszystko jedno.

Co do różnicy w amortyzatorach...to są KOLOSALNE! Oczywiście, wszystko zależy jak trafisz. Jak w Fiacie kupiłem raz KYB i zrobił mi się wóz drabiniasty, wyższy o parę centymetrów. Czułem łączenia drogi...

To co napisałeś odnośnie montażu, to jak najbardziej na 100%.

Powiedz mi jeszcze, tę tylnią tuleję, to jak wciskasz, bo ona przecież musi być kątowo zorientowana - mam rację? Potem już się nie obróci, tylko jak coś to będzie wstępnie napięta.
Duza tuleja musi byc wcisnieta tak jak stara, bo inaczej bedzie za mocno napieta. Tam jest metalowa tulejka ktora nie chce prosto zejsc - peka guma i aluminiowa wstawka przy zdejmowaniu, a tuleja zostaje - my cielismy mala tarcza. Potem trzeba uwazac, bo mozna sciagnac tuleje aluminiowa zamiast nabic gume, ale ogolnie to zdjecie wahaczy w Ficusie to pikus.
A co do reszty to jedni twierdza, ze KYB jest twarda, inni, ze dopiero po zmianie z Monroa na KYB poczuli komfort. Ja mialem Sachsa i wg mnie byl twardszy od Bilsteina ktory wielu twierdzi jest twardy (B4).
Zycie jest dla mnie za krotkie, zeby wchodzic w te dyskusje. Na osi mam dwa takie same i tyle.
mkaminski100 jest offline   Odpowiedź z Cytatem