View Single Post
Stary 24-03-2011, 20:00   #22
crk81

Domyślnie

Dla zainteresowanych w filtrze PURFLUXa FCS704 z I kwartału zeszłego roku długość podgrzewacza odpowiada aktualnemu programowi serwisowemu FORDA i wynosi 65mm.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

W komplecie z filtrem jest zatyczka - potrzebna przy wymianie wedle instrukcji PURFLUXa.

Ja jak napisałem jestem PRZED, nie PO... Co do tego jaką "drogą" przeprowadzisz wymianę, zwróć uwagę na:
a) w/w insrtukcje 1 i 2 zawierają informację o potrzebie wyjęcia bezpiecznika pompy paliwa i "wyrównaniu ciśnienia" - "zero zająknięcia" o nr bezpiecznika i o co chodzi z tym wyrównaniem...
b) instrukcja wymiany PURFLUXa zwraca uwagę na 2 aspekty nieporuszone w poprzednich instrukcjach: sposobu demontażu i zamontowania czujnika wody w układzie

Wedle mojej wiedzy potwierdzonej moimi zapytaniami całe te opróżnienie ukł. z paliwa oraz wyrównanie ciśnienia ma na celu "tylko" zachowanie czystości w czasie całej operacji...
Dodatkowo czytałem niezweryfikowaną opinię, że praca silnika z Common Rail bez zasilania w paliwo jest dla niego zabójstwem?! Ja nie mam aktualnie problemu z "paleniem" auta, wymiana profilaktyczna - więc mi się nie śpieszy. Zakupiony filtr właśnie odebrałem, wymienię ...przed zimą w sposób jaki opisałem w poście wyżej. Uaktualniłem swój wątek do którego już zapodałem link - chodzi o podgrzewacz.
Spalanie do 6l przy jeździe po mieście dla silnika 1.4 tdci jest normalne. Ten silnik jest "ciut" za słaby do fuzji... Moja średnia to 5.0-5.5 litra na 100 w zależności od proporcji miasto/trasa. Aha, jeżdzę na oponach całorocznych...

Ostatnio edytowane przez Wojtek ; 07-04-2011 o 00:05 Powód: Nie piszemy postów pod rząd. Należy dopisać do poprzedniego.
  Odpowiedź z Cytatem