Pod koniec 2004 zmodyfikowano kolektor dolotowy, a konkretnie słynne klapki. Dodatkowo (podobno, gdyż ja tego nie odczułem) ograniczono korozję dolnych rantów drzwi.
Po pierwszym FL pojawił się silnik 1,8 o mocy 125KM (poprzednio 110). Kilka pierdół zmieniono na desce rozdzielczej - lampki.
Parapety (listwy na dolnej krawędzi szyby) jak korodowały tak korodują - wykwity podnoszące gumy.
Zlikwidowano pierścień przy lewarku zmiany biegów i regulację cięgien od wybieraka skrzyni biegów. Przejściowo (przynajmniej wiem, że w kombi) tyle klocki hamulcowe się różniły od tych przed FL i do chyba, któregoś miesiąca 2004 r. < trzeba mieć to na uwadze). W niektórych egzemplarzach z powodów ekonomicznych nie montowano osłony silnika zarówno tej od góry jak i ten od dołu - szczególnie w benzynach.
Po FL zmieniono oprogramowanie panelu climatronica (ten poprawiony ma ikonkę nadmuchu na szybę pomarańczową/żółtą), ale i tak wg mnie climatronic w mondeo działa do dup... (do samego chłodzenia nie ma się co czepiać).
Coś jeszcze zmodyfikowano przy wentylatorze chłodnicy, nie pamiętam dokładnie.
To tyle co na szybko przyszło mi do głowy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.