Cytat:
|
Po rozmowie ze znajomym który montuje gaz okazało się że jeśli planuje się kupno auta żeby od razu założyć sekwencję to jeśli chodzi o mondeo mk3 lepszy jest silnik 2.0 niż 1.8, mniej problemów ale w szczegóły nie wchodziłam.
|
ciekawe stwierdzenie, bo to takie same silniki roznicae sie tylko pojemnoscia i moca.
Cytat:
|
Silnik mam obecnie tak ustawiony, że kopa nie ma, ale spalanie na trasie (średnia prędkość 90km/h) schodzi nawet poniżej 7l/100km..
|
nie wiem czy to tak dobrze.... moze za niedlugo pasc ci glowica (zbyt uboga lub na styk ustawiona mieszanka). taki wlasnie blad popelnia wiekszosc osob uzytkujacych samochodow z LPG - wychodza z zalozenia, ze jak gaz tanszy od benzyny to mozna jeszcze taniej, a no mozna ale nie jest to dobre dla silnika. zbyt uboga mieszanka LPG ma wyzsza temp. spalania co negatywnie wplywa na silnik - glownie na glowice. swoja droga moj tez do takiego spalania potrafi zejsc przy predkosci 90km/h ale kopa ma takiego samego jak na benzynie. LPG przewaznie ma ok 98 oktan - zalezy od skladu propanu i butanu. temp. spalania LPG jest porownywalna z temp. spalania PB pod warunkiem dobrze wyregulowanej instalacji - dobrze wyregulowanej tzn. posrednio miedzy bogatea, a ubogiea mieszanka. srednie spalanie dla 2.0 wyjdzie 10-10,5l przy trybie mieszanym zarowno na LPG i na PB - trzeba tylko umiec wyregulowac instalacje. przy sekwencyjnym wtrysku LPG nie powinno byc roznic miedzy PB, a LPG w przyspieszeniu, mocy czy pracy silnika. warunkiem bezawaryjnej ekspoloatacji samochodu z lpg jest prawidlowy montaz i brak skapastwa na serwisie czy spalaniu! bzdura rowniez jest to, ze silniki forda nie nadaja sie do LPG - takie opinie stworzyli wlasnie tacy uzytkownicy, ktorzy eksploatowali samochody wyposazone w LPG w sposob nieodpowiedni - tak jak opisalem powyzej.